GITEX GLOBAL - October 2023 - Dubai

Agenda

11:00 - 12:00

11:30 – 13:30
10 October 2022 | 120 Minutes
Free
  • North Star
  • Track: Creative Economy
  • Zabeel Hall 6, Creative Economy Stage

Dubai Culture Innovation Cup

15:00 - 16:00

15:00 – 15:30
10 October 2022 | 30 Minutes
Free
  • North Star
  • Track: Creative Economy
  • Zabeel Hall 6, Creative Economy Stage

Building Bridges - Partnerships for UAE Art & Design

Overview of the importance of bringing together the manufacturing sector with the cultural industries. Through a selection of case studies, the presentation will highlight the value of the open access platform Make Works UAE. 

Speakers

Lisa Ball-Lechgar

Deputy Director

Tashkeel

15:30 – 16:00
10 October 2022 | 30 Minutes
Free
  • North Star
  • Track: Creative Economy
  • Zabeel Hall 6, Creative Economy Stage

Networks of Impact | How to build impactful communities in the digital space?

Speakers

Joanne Hayek

Assistant Professor

DIDI Alumni

Nikhilesh Mohan

DIDI Alumni

11:00 - 12:00

11:00 – 11:30
11 October 2022 | 30 Minutes
Free
  • North Star
  • Track: Creative Economy
  • Zabeel Hall 6, Creative Economy Stage

Awards Ceremony: Creative Innovation Challenge

 Presented by Dubai Culture 
11:30 – 12:00
11 October 2022 | 30 Minutes
Free
  • North Star
  • Track: Creative Economy
  • Zabeel Hall 6, Creative Economy Stage

Personal Branding to Get you Noticed, Chosen, and Paid

Speakers

Sandy Grigsby

MC & Moderator

TED speaker

United States of America

15:00 - 16:00

15:00 – 15:45
11 October 2022 | 45 Minutes
Free
  • North Star
  • Track: Creative Economy
  • Zabeel Hall 6, Creative Economy Stage

Creative Economy: a stimulant for growth, innovation, and culture

Speakers

Luma Jasim Bourisly

Consultant - Director General Office

United Arab Emirates

Dubai Culture & Arts Authority

15:45 – 16:15
11 October 2022 | 30 Minutes
Free
  • North Star
  • Track: Creative Economy
  • Zabeel Hall 6, Creative Economy Stage

Finetuning Content According to Audience and Distribution Platform

This panel looks at cultural differences in tastes and how producers can adapt and deliver film, television, comics, games and music to global audiences through production and distribution channels with the help of technology. 

Speakers

Bernie Su

CCO

Metatheory

United States of America

Davinder Luthra

Global Digital Leader

Spherex Global

16:00 - 17:00

16:15 – 16:30
11 October 2022 | 15 Minutes
Free
  • North Star
  • Track: Creative Economy
  • Zabeel Hall 6, Creative Economy Stage

Fireside Chat: Film Festivals in the Age of WEB 3

Speakers

LaVerne Daley

CEO, Strategist & Social Change Leader

L Global

United States of America

16:30 – 16:45
11 October 2022 | 15 Minutes
Free
  • North Star
  • Track: Creative Economy
  • Zabeel Hall 6, Creative Economy Stage

Confessions of a Television Gameshow host / Entrepreneur

A master in the arts of reinventing himslf as an TV entertainer hosting ''Who Wants to be a Millionaire'' in his home country of Serbia while running multiple media businesses in the Gulf. This on stage interview is about what it takes to to stay in the game to keep audiences hooked and clients retained. 

Speakers

Ivan Zeljkovic

TV Show Host & Serial Entrepreneur

11:00 - 12:00

11:30 – 12:00
12 October 2022 | 30 Minutes
Free
  • North Star
  • Track: Creative Economy
  • Zabeel Hall 6, Creative Economy Stage

Opening Keynote: The Accelerating Pace and Impact of Technology in Music & Entertainment

Digital technologies have gone from revolutionizing the capture and distribution if Music to defining and expanding the boundaries for how it is created. Web  3 and Metaverse is at the Core. What does it mean for the artists, the entertainment business and the consumer? 

Speakers

Ralph Simon

CEO

Mobilium

12:00 - 13:00

12:00 – 13:00
12 October 2022 | 60 Minutes
Free
  • North Star
  • Track: Creative Economy
  • Zabeel Hall 6, Creative Economy Stage

An American Rap Legend - Straight Outta Compton

OG Arabian Prince is mostly known as the founding member of N.W.A and producer of ‘Straight Outta Compton’ that made introduced Gangsta Rap to the world with Ice Cube, Easy-E and Dr. Dre. He''s less known as a technologist behind a 3D animation, special effects, video games, film and TV. In conversation Ralph Simon the discussion is around the interplay of music, artistry, business and technology.  WEB 3 projects.

Speakers

OG Arabian Prince

Founder,

iNov8 Next Open Labs

First Time in the Region

13:00 - 14:00

13:00 – 14:00
12 October 2022 | 60 Minutes
Free
  • North Star
  • Track: Creative Economy
  • Zabeel Hall 6, Creative Economy Stage

Think Floyd and the Constant Journey into the Next Dimension - a Travelogue from the LA Rock Scene

The saxophonist for Pink Floyd (Another Brick in the Wall), Supertramp (Logical Song), and Toto (...I bless the rains down in Africa) who grew up in LA with early childhood memories helping James Brown set up for a recording at the legendary Sound Studios that his set up and ran in the 60s. Following in his footsteps of becoming a musician and lifelong serial entrepreneur (his father is one of the inventors of wah-wah pedal) Scott is always pushing the limits of creativity in music production, distribution and concert performances. He is an early pioneer of CD-ROM games and interactive games and his recent by Think:X project is developing a massive 360 dome with fully immersive visuals for live concerts. In conversation with Ralph Simon and audience discussion, Scott Page gives an inside account of working with some of the most innovative musicians, performers and producers from the last forty years like David Gilmour, Bob Ezrin, Bon Jovi, Janet Jackson, and the Rolling Stones. 

Speakers

Scott Page

CEO,

Think:EXP

14:00 - 15:00

14:30 – 15:00
12 October 2022 | 30 Minutes
Free
  • North Star
  • Track: Creative Economy
  • Zabeel Hall 6, Creative Economy Stage

The World''s Online Festival: How does the Metaverse benefit the Creative Economy

Speakers

Gary Knight

CEO

The World’s Online Festival

Fadi Fattal

Singer and Content Creator

Farah AbdulHamed

TV Presenter and Content Creator

15:00 - 16:00

15:30 – 16:00
12 October 2022 | 30 Minutes
Free
  • North Star
  • Track: Creative Economy
  • Zabeel Hall 6, Creative Economy Stage

The Evolution of Artist Promotion: A Journey from Whitney Houston''s First TV Appearances to Tik Tok

Rick has helped shape some of the most outstanding artists since the early eighties as the International Vice President at EMI and Head of International at ARISTA where he launched Whitney Houston''s first album. He has worked closely with iconic legends including Tina Turner, Paul McCartney and Barry Manilow, but most significantly, he launched Whitney Houston’s international career as her first A&R representative. Having always adapted to the ever-changing landscape of the music industry he has pioneered new ways of reaching audiences. Rick established The Music & Media Partnership (TMMP) in 1991, the first UK company to specialise in linking music and artists into major sporting events. He has been Executive Producer of music for many of the world’s major international sports bodies and events. These have included FIFA World Cups, UEFA Euros, and Rugby World Cups. In conversation with Ralph Simon, Co-Founder of Zomba / Jive

Speakers

Rick Blaskey

MD

The Music & Media Partnership

Ralph Simon

CEO

Mobilium

11:00 - 12:00

11:00 – 11:30
13 October 2022 | 30 Minutes
Free
  • North Star
  • Track: Creative Economy
  • Zabeel Hall 6, Creative Economy Stage

Accelerate your creative business by launching in a freezone

Speakers

Mitch Bittermann

Senior Vice President Commercial

Dubai Commer City

11:30 – 12:00
13 October 2022 | 30 Minutes
Free
  • North Star
  • Track: Creative Economy
  • Zabeel Hall 6, Creative Economy Stage

Panel discussion: Fashion in the Metaverse

Speakers

Regina Turbina

Co-Founder & CEO 

ARTISANT

Ida Kymmer ​

Director of Global Affairs

Journee

Nick Vinckier

Head of Corporate Innovation

Chalhoub

12:00 - 13:00

12:00 – 12:15
13 October 2022 | 15 Minutes
Free
  • North Star
  • Track: Creative Economy
  • Zabeel Hall 6, Creative Economy Stage

Keynote: Looking to the Future of Fashion

Speakers

Lisa Chatterton

Business Manager,

London College of Fashion

12:15 – 13:00
13 October 2022 | 45 Minutes
Free
  • North Star
  • Track: Creative Economy
  • Zabeel Hall 6, Creative Economy Stage

Fireside Chat: The Sustainability Legacy of Expo 2020

13:00 - 14:00

13:00 – 13:15
13 October 2022 | 15 Minutes
Free
  • North Star
  • Track: Creative Economy
  • Zabeel Hall 6, Creative Economy Stage

Keynote: Tommy Hilfiger NYFW x Roblox

Speakers

Jonathan Chippindale

Founder & CEO,

Holition

13:15 – 13:30
13 October 2022 | 15 Minutes
Free
  • North Star
  • Track: Creative Economy
  • Zabeel Hall 6, Creative Economy Stage

Keynote: Why/how Brands Should Enter Web 3.0

Speakers

Massimo Moretti

Founder & CEO,

SIGNVM

13:30 – 14:00
13 October 2022 | 30 Minutes
Free
  • North Star
  • Track: Creative Economy
  • Zabeel Hall 6, Creative Economy Stage

Panel discussion: The Role of Physical Stores in a Digital World

Speakers

Jonathan Chippindale

Founder & CEO,

Holition

Oliver Lange

Head of H&M Beyond,

H&M

14:00 - 15:00

14:00 – 14:30
13 October 2022 | 30 Minutes
Free
  • North Star
  • Track: Creative Economy
  • Zabeel Hall 6, Creative Economy Stage

How the Metaverse can Revolutionize the Fashion Industry

Speakers

Christian Glessner

CEO

Hololux GmbH

Germany

14:30 – 15:00
13 October 2022 | 30 Minutes
Free
  • North Star
  • Track: Creative Economy
  • Zabeel Hall 6, Creative Economy Stage

FASHION TECH IN THE AGE OF WEB3

Speakers

Ranjith K Shyamaladas

Founder & CEO

bio-idz